Багажът на Ринсуинд
Хрумотевини

Изключителната Чанта

Багажът на Ринсуинд
http://www.paulkidby.com/miniatures/

Не обичам да нося дамска чанта. Обаче нося. Все още не съм открила къде другаде да слагам всички неща, които ми трябват, когато съм навън.

Ще опиша научно-фантастичната ми чанта, пък може някой инженер, попадайки на проектните ми бележки (не че се смятам за Жул Верн) да я реализира.

 1. Не искам да я нося! Ако може да витае някъде около мен, без да ми пречи – ще бъде върховно. Когато ми потрябва – Хоп! – изскача от ляво и стои чинно в очакване. Багажът на Ринсуинд доста се доближава до моите изисквания, само ако може да не е толкова своенравен, да няма стотици розови крачета и да не се губи, а и никакви зъби!
 2. Не искам да ровичкам вътре! Направо полудявам, когато ми се наложи да преровя и трите разделения и все още не намирам това, което търся. А знам, че е Там! Е, понякога не е! Онзи ден например излизаме с децата и аз предвидливо слагам малка бутилка с вода в чантата, защото на тях им се припива вода неочаквано и жаждата моментално трябва да бъде потушена, иначе съм обречена на мрънкане докато не намеря вода. Естествено малкото скоро обявява, че му се пие вода. Аз тържествуващо обявявам, че този път нося вода и бъркам в чантата … не напипвам бутилката. Чадъра е там, но бутилка няма! Наистина я сложих! След 5 минути ровене се предадох. Когато се прибрахме вкъщи бутилката стоеше на масата. Голям конфуз!
  Затова когато искам да извадя нещо от чантата, след като – Хоп! – се появи отляво, исканото от мен нещо – Хоп! – да искочи от чантата само. Прекалено ли е? Добре де, ако може да изскача най-отгоре върху купчинката, пък аз ще бръкна да го взема!
  И едно лекинко допълненийце – това с конфузите не е хубаво. Ако чантата успее да ме измъкне от подобни ситуации, като например – Хоп! – материализира забравеното вкъщи нещо и го добави в съдържанието си – ще е любимата ми чанта! Багажът беше направен от рядко мъдро крушово дърво – може да се мисли в тази посока.
 3. Не обичам да премествам нещата си от една чанта в друга! Често ми се случва сутринта, тоооочно 2 минути преди необходимоста вече да съм излязла от входната врата, да се наложи да сменя чантата, в която са всичките ми неща с друга, поради различно настроение или цветови несъответствия. Всяка жена има поне …ъъъ… няколко чанти. Ако може съдържанието – Хоп! – само да скача от едната чанта в другата! М?! Чудесно!
 4. Цветова и структурна трансформация. Ако това изискване се реализира – точка 3 направо отпада! Ако може чантата да се съобразява с цветовете, в които съм облечена и да си добавя тук таме по някое цвете или геометрична фигура, съответстваща на цветята или фигурите по дрехите ми …Фантастише! Да променя формата си е само пожелателно, няма да сме максималисти, нали 🙂 Въпреки че ще е направо великолепно да побира всичко, което искам да сложа в нея. Абсолютно всичко!

Това е! Ако ми хрумне още нещо от първа необходимост – ще допълвам.

One Comment

 • Ети

  Определено подкрепям проекта и се нареждам на опашка да го чакам. Принципно имам идея за ускоряване на процеса. Да си наемеш напреднал медитатор (щото си зает човек, къде време да трупаш опит :Р) и той да ти материализира туй-онуй. А ти ще се правиш, че не е с теб. Ако пък толкова държиш да ти съответства цветово, заложи на оранжевото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*