Къмпинг Каламици

14-21 септември 2013 г, местността Thalatta, Халкидики, Гърция

Бяхме чули добри думи за къмпинг Каламици. Защо пък не – природа, море…, кое да му е зле?! 🙂

Не бяхме на палатка, а в дървена къщичка. Всъщност исках да сме в мобилна къщичка, но нямаше свободни. Затова ако решите да почивате там в активния сезон, много добра идея ще е да резервирате 3-4 месеца по-рано.

Намерихме къмпинга без проблеми, но минахме по източния бряг на Ситония, което отчетохме като грешка, защото там пътя се вие и извива като змия. По западния също има завойчета, но не са чак толкова екстремни, а разликата в километрите не е значителна.

Това е първото място, в което почиваме в Гърция, където българите бяха болшинство.
Дървената къщичка не спечели адмирациите ми. Спалните стаи бяха с малки прозорчета и вътре цареше сумрак. На прозорците са сложени платнени щори отвътре, които би трябвало да се вдигат навивайки се нагоре, но в едната спалня механизъма беше счупен. Лампата в същата стая беше с малък волтаж и правеше четенето на книга доста мъчително дори през деня. Другото побъркващо нещо бяха вратите тип хармоника. Звука, който издаваха при затваряне/отваряне беше … жесток. А децата много харесаха да си играят с тях… както казах – Жестоко! Вратата на банята/тоалетната също беше такава 🙂 Сега си представете как през нощта отивате тихо до тоалетната, без да ви чуят другите… Забравете, няма такъв филм!

Верандата беше най-хубавото място в цялата къщичка. Светло, красиво, с покривче, ако завали дъжд.

верандата

Кухненския бокс беше оборудван с два котлона, хладилник и всичката необходима посуда.

Единствената причина, поради която няма да дам втори шанс на Къмпинг Каламици е липсата на шумоизолираност от съседите. Една къщичка, освен ако не е крайна в редицата, има съседни къщички от всички страни, даже и по диагонал, което прави 8 къщички.

алеята между къщичките

Надали ще сте късметлий във всяка една от тях да има шумна компания, но даже само в една да има – това е предостатъчно. През деня все едно се намирате в гората – прекрасна тишина, птички пеят – идилия. Но падне ли нощта всичко се чува. Даже само да си говорят – пак се чува, а като се разпеят… .

Плажът е прекрасен, но осите на плажа са прекалено много. Спечелилият ужилване беше Делян. За щастие не прояви някаква особена реакция. Има зона с чадъри и шезлонги. Има и зона, в която може да си разтворите ваш чадър. Някои хора даже не ги прибираха вечерта – оставяха ги затворени на плажа.

караваните в далечината и зоната за поставяне на собствени чадъри

Безжичният интернет се хващаше само около зоната на Интернет кафето и  беше ОК.

В границите на къмпинга има супермаркет с всичко необходимо. А наблизо има даже и ресторантче.

Подходящо е за почивка с деца, поради което има много деца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.