Синият портокал в Созопол

Мина почти една година, откакто бяхме в Blue Orange. Исках непременно да пиша за този хотел, защото се отличи от всички хотели по българското черноморие, в които сме отсядали. Въпреки изминалото време все още държа да ги похваля, защото заслужават.

Чудейки се къде да отидем за четирите почивни дни покрай 24 май 2011 попаднах на оферта за хотелски комплекс Blue Orаnge до Созопол. Престоят ни беше 4 дни с всичко включено в цената. Не очаквахме чудеса. Мислехме че е поредния хотел на българското черноморие. Но не беше така.

Настаниха ни в студио, на цената на двойна стая, тъй като бяхме с двете деца. За малката бяха осигурили детска кошарка, а за баткото – разтегателен фотьойл. Наблягам на това, защото предната седмица бяхме в хотел, близо до Гоце Делчев, в който изрично твърдяха, че деца под 6 години се настаняват безплатно. Но не предлагаха нито кошарки, нито разтегателни канапета, като с това принуждават родителите да заплатят допълнително легло за детето (което по принцип се настанявало безплатно).

Останахме страшно очаровани и неимоверно доволни от всичко: хотела, настаняването, персонала… Улучихме много хубаво време и удоволствието да се изтягаме на меките диванчета около външния басейн, с чаша джин с тоник бе неописуемо.

Blue Orange е един от малкото морски хотели, които имат и вътрешен басейн. Температурата на морската вода не ставаше за къпане, затова топлия вътрешен басейн се радваше на посещаемост.

Комплексът е фактически на първа линия. Състои се от главен хотелски корпус и още … 4 или 6 къщички, построени по протежение на алеята, която води към плажа. За бара около външният басейн вече ви разказах. Любимо място за излежаване.

Тъй като тогава дъщеря ми нямаше още 1 годинка я разхождахме с количка. Следобедите заспиваше навън, а аз я закарвах до дървената беседка в двора и там четях книга, докато тя спеше. Беше тихо и спокойно.

В беседката бяха сложили и маса за тенис, но имаше достатъчно място за сядане. Отстрани, почти до плажа се намира детската площадка, където децата могат да се забавляват.  А точно пред нея има сцена и дървени пейки, където вечер през активния сезон аниматорите изнасят представления пред туристите. И въпреки, че активният сезон не беше започнал имаше аниматори, които организираха децата в различни дейности, а вечер правеха мини-дискотека за тях.

А храната…. О!Храната….. За нея трябва да ги похваля отделно. Не съм чревоугодник, не живея и за да ям, по-скоро обратното. Но всеки ден ни изненадваха с приготвените ястия. Всичко сготвено бе на много високо ниво като качество и вкус. Личеше, че нещата, които се предлагат предварително са проверени, а не просто закупени от някъде и сложени на масата. Нали ви се е случвало в някой хотел, да си вземете сутрин за закуска от апетитно изглеждащите малки кроасанчета, а после с неудовлетворение да установите, че самите те не помнят кога са произведени! В Синия портокал и кроасанчетата бяха на ниво!

Хотела предлагаше различни услуги, които не съм срещала другаде – като например бебефон под наем.

Дано запазят нивото на хотела толкова добро и за в бъдеще.

One thought on “Синият портокал в Созопол

  1. Харесвам блога Ви!
    Намирам за много ценно да се споделят подобни преживявания, за което благодаря! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.