Да си направим: Брошка птица

Много обичам да правя неща сама, с двете си ръце. Доставя ми огромно удоволствие. Затова реших да публикувам някои идеи, за да подтикна още някой сръчко да направи нещо красиво със собствени усилия.

Понякога идеите възникват едва след като видя нещо конкретно и си го представя направено. Днешният случай е такъв. Пазарувах коледни елементи от сайта Art-materiali.bg, когато попаднах на декорация от корк във формата на птица.

Друга от моите много любови са брошките. Веднага си представих тези пиленца като брошки. Поръчах ги, но когато дойдоха се оказаха много тънки, и заради прорязаната орнаментика няма как да се прикрепи закопчалката на брошката директно върху тях. Трябва да се залепят върху нещо по-твърдо, а защо не и цветно. Филц? Да!

Необходими материали:

  • Декорация от корк – птици, от Art-materiali.bg
  • Филц, 3 цвята
  • Основа за брошки
  • Лепило, силиконов пистолет

Изрязвате квадрат от филца, с размери колкото да се побере фигурата на птицата вътре.

Намазвате гърба на корковата птица с лепило и я залепвате върху квадратчето филц.

Не пречи да опитате с каквото лепило имате вкъщи, стига да залепи успешно корка върху филца. Първо използвах моментно лепило. Залепи се, но това лепило се разлива много, попада върху пръстите, и не е удобно за работа. Имам още две лепила – F6000 (бижутерско лепило) и на Knorr Prandell (за залепване на кристали и перли върху текстил). С тях залепването стана лесно и безпроблемно. И двете се закупени от магазин Слънчоглед.

След като птичето е добре залепено върху филца, с ножица изрязвате излишното, така че извън фигурката да не се подава филц.

С горещия силикон прикрепвате основата за брошка на гърба на птицата с филца.

Брошката е готова за носене!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.