Как сами да отпечатате любима картина върху тениска

Обичате да носите тениски с щампи, но не намирате в магазините такива, които да ви харесат?

Имате любима картина* или надпис, който искате да сложите на тениска, но не намирате време да потърсите фирма, която да осъществи идеята ви?

Е, вече може да направите това сами вкъщи. Изберете изображението и ще ви покажа как.

Какво ви е необходимо, за да отпечатате изображение върху тениска?

Картината, която използвах е на художничката Monica Fernandez Pintora.

Как да пренесете изображението върху тениската?

Разковничето е в разтвора за трансфер на Pentart. Може да го намерите в IDEA HOBBY.

С помощта на разтвора може да се трансферират изображения (разпечатани с лазерен принтер) върху гладки повърхности – дърво, хартия, микропореста гума, текстил. На страницата на продукта има видео, което нагледно показва процеса.

Първата стъпка е да прикрепите неподвижно изображението върху тениската с хартиено тиксо, с разпечатаната страна към тениската. Ако искате да трансферирате надпис, не забравяйте да го разпечатате огледално, за да може да се чете.

Аз сложих и един картонен лист вътре в тениската, под изображението, за да предпазя от нежелано оцветяване върху гърба, а също така да направя повърхността за работа по-твърда.

Потапяте единия край на клечката за уши в разтвора и започвате да намокряте хартията с картината. След като намокрите определен участък, с лек натиск с дървената шпатула притискате изображението към тениската. Повтаряте това докато цялото изображение се открои.

Накрая фиксирате картината с ютия (махнете тиксото поне от двете страни, за да не го прогорите върху дрехата). От продуктовото видео не ми стана ясно дали трябва да махна картината преди да фиксирам с гладене. Имаше показани и двата варианта. Аз изгладих първо и тогава махнах хартиената разпечатка.

Изображението се отпечата, естествено не толкова констрастно колкото оригинала. Но това му придава една винтидж нотка, която ми допада.


* Не забравяйте, че картините, които намирате в интернет имат автор. Винаги посочвайте художника/твореца, а когато е възможно искайте разрешение за използване на творбата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.