Къмпинг Каламици

14-21 септември 2013 г, местността Thalatta, Халкидики, Гърция

Бях чула добри отзиви за къмпинг Каламици. Защо пък не – природа, море…, кое да му е зле?! 🙂

Настанихме се в дървена къщичка. Всъщност исках да сме в мобилна къщичка, но нямаше свободни. Затова ако решите да почивате там в активния сезон, добра идея е да резервирате 3-4 месеца по-рано.

Намерихме къмпинга без проблем, но минахме по източния бряг на Ситония, което отчетох като грешка. Пътят там се вие и извива като змия. По западния също има завои, но не са чак толкова екстремни, а разликата в километрите не е значителна.

Това е първото място в Гърция, в което почиваме и където българите бяха болшинство по това време на годината.

Дървените къщички

Дървената къщичка не спечели любовта ми. Спалните стаи бяха с малки прозорчета и вътре цареше сумрак. На прозорците са сложени платнени щори отвътре, които би трябвало да се вдигат навивайки се нагоре, но в едната спалня механизъма беше счупен.

Лампата в същата стая беше с малък волтаж и правеше четенето на книга доста мъчително дори през деня. Другото побъркващо нещо бяха вратите тип хармоника. Звука, който издават при затваряне/отваряне е … жесток за ушите. За наш лош късмет децата много харесаха да си играят с тях. Вратата на банята/тоалетната беше от същия тип :). Сега си представете как през нощта отивате тихо до тоалетната, без да ви чуят другите… Забравете, няма такъв филм!

Верандата беше най-хубавото място в цялата къщичка. Светло, красиво, с тента, ако завали дъжд.

верандата

Кухненският бокс беше оборудван с два котлона, хладилник и всичката необходима посуда.

Единствената причина, поради която няма да дам втори шанс на Къмпинг Каламици е липсата на шумоизолираност от съседите. Една къщичка, освен ако не е крайна в редицата, има съседни къщички от всички страни, даже и по диагонал, което прави 8 къщички.

алеята между къщичките

Надали ще сте късметлий във всяка една от тях да има шумна компания, но само в една да има – това е предостатъчно. През деня все едно се намирате в гората – прекрасна тишина, птички пеят – идилия. Но падне ли нощта всичко се чува. Даже само да си говорят – пак се чува, а когато започнат да пеят… .

Плажът

Плажът е прекрасен, но осите на плажа са прекалено много. Спечелилият ужилване беше Делян. За щастие не прояви някаква особена реакция.

Има зона с чадъри и шезлонги. Има и зона, в която може да разтворите ваш чадър. Някои хора не ги прибираха вечерта – оставяха ги затворени на плажа.

караваните в далечината и зоната за поставяне на собствени чадъри

Безжичният интернет се хващаше само около зоната на Интернет кафето и беше ОК.

В границите на къмпинга има супермаркет с всичко необходимо. Наблизо има и ресторантче.

Подходящо е за почивка с деца и заради това има много деца :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.