Красота на парчета

Винаги съм се възхищавала на хора, които създават красота, съчетавайки на пръв поглед обикновени неща.

Даже не подозирах за наличието на тези способности у една моя съгражданка и по стечение на тогавашните обстоятелства – ученичка. Тя е горда майка на две прекрасни дъщери. И докато в създаването на дъщерите благотворно влияние е имал и бащата, то в създаването на килт и пачуърк (Quilt and Patchwork) – заслугите са си изцяло нейни. Открих това едва когато попаднах на блога й.

За да създадеш едно завършено творение от нарязани на парченца платове с различни десени и да ги комбинираш така, че крайния резултат да не представлява цветна атомна бомба, а да е колоритна приказка, разказваща история от форми, багри и бродерии … това вече е Майсторлък.

Представям ви Майстор Кети Димитрова – Lady of the Quilt.

Flowerish Quilt – Това е първото нейно произведение, което разтопи сетивата ми. Стои в очакване на бебето, което ще бъде завивано с него … много скоро.

Второто творение се състои от три части и бе създадено изцяло по моя молба. Благодаря й за търпението, креативността, ентусиазъма и обичта, която вложи в изработването на тази батална по размери продукция. Изходното задание от моя страна включваше само размерите и снимки на холния ъгъл, който трябваше да се премени в нови дрехи. Цветовото решение и фигуралната композиция са дело на отличния вкус и творческо виждане на Кети.

Ако някога ви потрябва цветно-весела завивка, покривка, пано или каквото и да е, сътворено с техниката на килта и пачуърка – свържете се с Кети и тя ще направи чудеса от парчета за вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.