Как да почистите потъмнели сребърни бижута за 10 секунди

Имате ли сребърни бижута които са потъмнели? И аз имам имах :).

Предпочитам сребърни накити пред златните заради белотата им. Тази белота, както знаете с течение на времето се загубва и бях събрала в кутийка всичко сребърно, което не ставаше за носене. Канех се от две години да ги занеса в бижутерско ателие, за да ги почистят, но така и не осъществих намерението си.

Преди седмица попаднах на български онлайн магазин, който продава почистващи препарати и кърпи за злато, сребро, мед, месинг, бронз, перли, опали, тюркоази и корали. Поръчах Разтвор за бързо почистване на сребро на американската фирма Hagerty и на следващия ден ми го доставиха.

Разтвор за бързо почистване на сребро

Нямах търпение да разбера дали наистина ще има ефект. Инструкцията е много проста. Разтворът е във флакон, в който е потопена пластмасова кошничка.

Пластмасовата кошничка в опаковката

Изтегляте кошничката и слагате в нея среброто. Държите я потопена в разтвора между 5 и 10 секунди, като разклащате флакона. Изваждате кошничката, измивате бижутата с топла вода, подсушавате с мека кърпа и вече имате бели и блестящи сребърни накити.

С този разтвор се почистват потъмнели сребърни и посребрени бижута. Някои от моите имат малки камъчета, за които се притеснявах дали няма да пострадат, но след потапянето им не открих някаква повреда по тях.

Без да помисля взех разфасовката, която е 580 мл. Ако нямате сребърни прибори за хранене, които искате да почистите, не ви трябва толкова голямо количество. Ще ви е достатъчна и опаковката от 170 мл. Самия разтвор мирише малко неприятно, но се понася.

Снимките на бижутата ми Преди са направени с телефона, защото нямах търпение да разбера дали наистина ще се почистят с разтвора. Крайният резултат надмина очакванията ми, както се вижда и от снимките След.

Онлайн магазина от който поръчах разтвора е nemos.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.